Translate

wtorek, 12 listopada 2013

Naleśniki ruskie - czyli leniwe pierogi



Naleśniki z takim nadzieniem kiełkowały mi już dawno, a teraz właśnie czytałam książkę M.Kalicińskiej "Widok z mojego okna" i moje kiełkowanie dojrzało.Naleśniki były świetne, może nawet lepsze od pierogów z tego tytułu ze to coś nowego i ciekawszego.Diabełek kusi mam plan na nowe nadzienia do naleśników.Cicho sza.
 
przepis własny
Składniki:
2 jajka
2 szklanki mąki 
1 szk mleka 
1szk wody
szczypta soli
Jajka miksujemy dodajemy stopniowo mleko, mąkę i wodę oraz szczyptę soli.Wylewamy łyżką wazową na gorącą lekko natłuszczoną patelnię. Smażymy na złoty kolor, smarujemy nadzieniem i zwijamy w rurki.Naleśniki świetnie nadają się do podgrzewania.Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz