Translate

piątek, 8 listopada 2013

Pieczeń rzymska z koprem

Do stworzenia dzisiejszego  przepisu skłonił mnie zwyczajny brak towaru w sklepiku, których w mojej okolicy jest nie wiele więc i wybór skromny. Czasami tak już jest że trzeba radzić sobie samemu więc zabrałam się do roboty i pieczeń się upiekła, ot tak spontanicznie, mielone w zamrażalniku, koperek suszony w szafce jest przeważnie u mnie, cebula też musi w domu być, o jajkach nie wspomnę i już za parę groszy mamy jedzonko że cho cho zachęcam spróbujcie sobie tego przepisu.


przepis własny
Składniki:
0,5kg mielonego mięsa
dwie cebule
1 ząbek czosnku
garść suszonego koperku
sól i pieprz
jajko
garść kaszy manny
Do mięsa mielonego dodajemy  utarty czosnek, jajko, koperek sól i pieprz oraz kaszę mannę.Cebulę kroimy  w kostkę i  smamżymy  na patelni, ostudzoną i odsączoną od tłuszczu dodajemy do mięsa, mieszamy wszystko razem formujemy w podłużny wałek. Nagrzewamy piekarnik do 200st C i pieczemy w formie żaroodpornej ok.40 min. Po tym czasie pieczeń musi ostygnąć, najsmaczniejsza jest całkiem ostudzona.SMACZNEGO I DO MIŁEGO.


















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz